• Térdsérülés eredménye?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Én 2010. november 30- án egy térdsérülést szenvedtem el (megcsúsztam a lépcsőn és a lépcső peremébe/élébe beütöttem a térdem). Röntgen viszont csak jan. 4. -én készült, és ennek az eredményére lennék kíváncsi ami így szól : A tibio-femoralis izület bal oldalon medialisan mérs. szűkebb, a PF rés mko. megtartott. Az ízfelszínek simák. A peremek kissé megnyúltak. A medialis eminentiák kihegyeződtek. Egyébként 11 éves koromban diagnosztizáltak nálam ízületi lazaságot. (Bár lehet,hogy ez nem tartozik ide) Előre is köszönöm a választ! Köszönettel: Anita

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térd témában

        A röntgen alapján az mondható el, hogy valamilyen oknál fogva kopottabb a térdízületének a belső oldala. Ezt több minden okozhatja. Tartós igénybe vétel (port), a térd statikai elváltozása, veleszületett ízületi lazaság, a térdízület tengelyének norm. értéktől való eltérései (O és X láb). A térdre esés ilyet nem okoz. Ami javasolható térdkímélő életmód, évenkénti ellenőrzés ortopédián, vagy traumatológián. Porcerősítők szedése.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. január 21., 14:27; Megválaszolva: 2011. január 25., 13:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: