• Porckorongsérv?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr. Tanácsot szeretnék kérni. Évek óta fáj a derekam, szeptemberben a lábam elkezdett nagyon zsibbadni. Voltam röntgenen ahol ezt az eredményt kaptam: A lordosis csökkent, az intervertebrális rések megtartottak, az SI szelvényen spina bifida. Az MR vizsgálat eredménye: Az L. V-S I. korong degeneratív jelvesztést mutat, dorsal felé széles alappal meghaladja a csigolyatest kontúrját, compressiv hatás nem látszik. Vélemény:discopathia et protrusio L. V-S I. Ez december elején volt. Kb két hete nagyon fáj a derekam alsó része (mintha a fenekemre estem volna), és a csipőmbe éles fájdalom nyilal alkalomszerűen. A két dolognak van köze egymáshoz? Izomlazítót kapok és neuromultivit EP-t, emeléshez lumbamed plus övet, és gyógytornára és masszásra járok. Két hónapja táppénzen vagyok, pihenek, de javulás nem sok történt. Ha csak fekszem semmi gond, de ha már kicsit többet állok akkor nagyon fáj. Megpróbálok elmenni dolgozni hétfőtől (fizikai munkát végzek). A panaszaimat a sérv okozhatja? Mikortól mondható sérvnek? És kihez forduljak hogy javuljon. Tanácsot az ismerőseimtől rengeteget kapok: csontkovács, természetgyógyász, kosmodisk stb... csak már egy kisebb vagyont költöttem a magánrendelésekre, és úgy érzem semmi nem történik. Várom válaszát. Tisztelettel.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a Porckorongsérv témában

        Kedves Kérdező! A leírt porckorong elváltozás az Ön esetében még nem tekinthető gerincsérvnek. A szedett gyógyszerek mellé nem szteroid gyulladáscsökkentő szedését is javasolnám. A panasza nem feltétlenül gerinc eredetű, okozhatja az ideg nyomódása a fartájékon is. Az erre a területre adott gyulladáscsökkentő injectio gyakran panaszmentessé teszi a betegeket. Reumatológiai vizsgálatot javasolnék.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. január 20., 21:26; Megválaszolva: 2011. január 23., 20:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: