• Boka , lábfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.C.! Egy-két hónapja, de szaporodó gyakorisággal tapasztalok also lábszári fájdalmat, mely megfigyelésem szerint a bokacsontból ered., - és nem járás közben, (Gyalogolni km-ket tudok) hanem éppen ülés főleg esti lefekvés után egy-két óra hosszat.. Nincs lábdagadás, (vizesedés),, látható visszérduzzanat és zsibbadást sem tapasztalok! Olykor a külső, vagy belső bokacsont körül érzékeny, ezen tájak (fájdalomcsillapito)kenőccsel valo - de sokszor annélküli maszirozása is segit ! Kérem, ha a leírtak alapján segíteni tud, vagy javasolni tegye meg! Köszönettel Cs Á. nyd. Bp.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a Boka , lábfájás témában

        Elmondása alapján, vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. Főleg az nehezíti a helyzetet, hogy terhelésre nem jelentkezik panasz. Elképzelhető, hogy reumás eredetű a panasz, illetve egyéb belgyógyászati kórképek pl. köszvény is állhat a háttérben, bár ezek típusos esetei nem olyan enyhék, mint az Ön panaszai. A sérülésből, vagy porckopásból adódó panaszainak ellent mond a jó terhelhetőség. Ami még elképzelhető, hogy idegrendszeri oka van a panaszainak. Azt javasolnám, hogy keressen fel egy ortopédiai szakrendelést, és ha ők nem találják meg panaszai okát, akkor tovább küldik reumatológiára, idegsebészetre.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. január 19., 02:07; Megválaszolva: 2011. január 20., 22:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: