• Változókor miatt lehet térdfájásom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Lehet-e, hogy a változókorba lépés miatt fájnak a térdeim, vállaim, zsibbad a kezem és fáj a kézfejem. Eddig rendszeresen heti 2 alkalommal sportoltam. Sajnos most nem tudok. Köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a Végtagfájdalom témában

        A változó korral gyakran együtt jár ízületi panaszok jelentkezése. Ez általában a hormonális változás szalagrendszerre gyakorolt hatása miatt van, illetve természetesen a kor előrehaladtával egyébként is jelentkező kopásos panaszok felerősödhetnek, vagy gyakran ilyenkor jelentkeznek először. Addig az ideig, míg be nem áll a végleges állapot addig célszerű az ízületeket jobban megterhelő sportokat kerékpározásra, úszásra cserélni. Ezeknél a sportoknál nincs a testsúly az ízületeken, így kevésbé fájdalmas a mozgás.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. január 18., 08:27; Megválaszolva: 2011. január 19., 12:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: