• Meszesedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Évek óta gyötör bizonytalanságérzet, egyensúlyzavar, folyton úgy érzem, mintha inognának a tárgyak...Pár hónapig érzéketlennek éreztem a hátam (konkrétan a nyaki csigolyákat) és a combom külső részét, valamint különböző testrészeimen is zsibbadást, érzéketlenséget tapasztaltam, főleg hidegebb időben. Mára javult a helyzet, de a szédülés maradt. Ezen kívül folyamatosan erős a pulzusom, de nem magas, csak mintha mindenestül dobognék...Állandóan zúg a fülem, és a látásom sem olyan, mint azelőtt, pedig 21 éves vagyok. Egy vizsgálat alkalmával megállapították még 2 éve, hogy el van meszesedve a nyaki gerincem. Most voltam nyaki röntgenen, amire házi orvos utalt be, a leleten ez áll: iránydiagnózisok: Spondylosis, radiológiai vélemény: csigolyatestek porcrések szabályosak. A kérdésem az lenne, hogy az iránydiagnózis csak a házi orvosi beutaló szerinti meszesedésgyanú-e, vagy a röntgen eredménye. Ha az utóbbi, hová forduljak, neurológusnál már jártam, semmit nem talált, bár szinte meg se vizsgált, gondolom a korom miatt. Egészségesen élek, sokat mozgok, mi okozhat ilyen problémát, hogyan lehet kezelni? Később, ha tényleg meszesedésről van szó, rosszabbodni fog-e, vagy van, amivel megakadályozhatom. Előre is nagyon szépen köszönöm válaszát!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a nyaki gerinc témában

        Tisztelt Kérdező! A háziorvosnak rá kellett írnia egy iránydiagnózist, mert ez alapján kérhet vizsgálatot, illetve irányítja a radiológust, hogy mégis mire kíváncsi, esetleg milyen eltérések várhatóak. ennek ellenére a lelet alapjén semmilyen eltérés nem látszott, és ez ilyen korban teljesen normális. Fontos lenne egy jó neurológust felkeresnie, aki rendesen megvizsgálja, illetve a szédüléses panaszok miatt fül-orr-gégészeti vizsgálat is szükséges.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. január 14., 18:11; Megválaszolva: 2011. január 18., 21:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: