• Térd és porc?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Érdeklődnék, hogy 16 éves lányomnak mindkét térde bedagadt, a jobb térén víz keletkezett. Nem lett sem megerőltetve sem sérülés nem volt egyik térdén sem. Elmentünk az orvoshoz és a következő. Státusz, térdfelxio: 0-150 fok. Térdíz. stabilitása megtartott. Mn. tesztek neg. Poz. Zohlen és Fründl jel. Vélemény terápia, Dg.: CHP pat gen l. d. Javasolt porcerősítő szedése( pl. proenzi 33/ Gool por) . Véleményét kérem, hogy milyen prcerősítő a legjobb és melyik épül, vagy szívódik fel a legjobban a szervezetbe? DE egyáltalán mitől alakul ki ez egy 16 éves gyermeknél? Válaszát köszönöm. Üdvözlettel: Viola.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térd témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. A leírt diagnózis alapján a térdkalácsok porca érintett, az van felpuhulva. Az alapján, hogy nem volt sérülése, az a valószínű, hogy valamilyen anatómiai, statikai eltérés okozhatja a mindennapi igénybevétel során kialakult porckárosodást. A porcerősítők közül recept nélkül kapható a Dona és a Gool, ami megfelelő mennyiségben tartalmazza a porc erősítéséhez szükséges összetevőket. A proenzi3-ban kevesebb alkotó található! Vényre kapható a Kondrosulf, ami szintén hatékony szer és jó hatásfokkal szívódik fel!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. január 13., 13:15; Megválaszolva: 2011. január 16., 18:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: