• Lábfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Segítségét kérem abban, hogy már kb 1 hete nagyon fáj mind a két lábam. Ez egy olyan érzés mintha a csont fájna, vagy mintha nem az enyémek lennének a lábaim. Sajnos ez már annyira rossz, hogy éjszakánként nem tudok aludni miatta. 5 éve porckorong sérvet állapítottak meg nálam. Ez befolyásolhatja-e a fájdalmamat. Mit javasol hova forduljak, vagy esetleg milyen gyógyszerres kezeléssel próbálkozzak. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a lábfájás témában

        Tisztelt Kérdező! Lehetséges, hogy a fájdalom a őprckorongsérv miatt van, de az ritkán okoz szimmetrikus, mindkét oldalon jelentkező erős fájdalmat. Gyakoribb, hogy a derékból lefelé sugárzik egyik oldalon. Fontos az is, hogy van-e érszűkülete, eserleg cukorbetegsége, mert ezek szövődményeként is kialakulhat ilyen jellegű fájdalom, Gyógyszeres kezelést azért nem tudok Önnek ajánlani, mert attól függ, hogy mi okozza a fájdalmat. Ha érszűkület, akkor értágító, vagy egyéb beavatkozás szükséges, ha gerioncsérv, akkor nem szteroid gyulladáscsökkentő, izomlazító segíthet.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. január 12., 09:32; Megválaszolva: 2011. január 15., 17:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: