• Sarkantyúm van meggyógyulhat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! November elején jelentkezett a jobb sarkamban fájdalom egy futás során. A röntgen kimutatta, hogy rizsszemnyi sarkantyúm van. Jegeltem, pihentettem, jártam 10 alkalmas fastumos ultrahang kezelésre. Jelenleg gyaloglás közben nem jelentkezik a fájdalom, de futással terhelni nem tudom. Most röntgenbesugárzásra járok (2 kezelésen vagyok túl, összesen ötöt kapok, ha 6 héten belül nem lesz javulás, újabb ötöt) Kérdésem, hogy van-e tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy sportolók (főleg futók) esetében mekkora esély van a gyógyulásra, tehát hogy a szokásos napi terhelésen túl erősebb igénybevételre (futásra) alkalmas lehet-e újra a láb. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a sarokcsont témában

        A röntgenbesugárzással nincs tapasztalatom, mert mint kezelési elvvel Én nem értek egyet. Szerintem nincs akkora haszna, mint amilyen káros lehet. A sarkantyú kezelésében Én az alábbi kezeléseket szoktam javasolni. Első körben egy saroklyukasztásos lúdtalpbetét viselését és valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő krém alkalmazását, ha ez nem segít akkor szájon át szedhető készítményre váltunk. Ha ez sem elég, akkor helyileg beadott steroid inekció következik és ha ez sem hatásos, akkor jön a műtét. A sarkantyú méretétől, a testalkattól, a láb statikájától és az életmódtól függően jelentkeznek az eredmények. Sportoló, illetve nagy igénybevételnek kitett végtagok esetén az utolsó két megoldás szokott eredménes lenni, kombinálva a betét viselésével. Volt olyan betegem, aki a műtétet követően 40 km-t túrázott a Magas-Tátrában és hegyet is mászott!


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. január 06., 21:44; Megválaszolva: 2011. január 09., 14:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Szavazzon Ön is, kié legyen Az év praxisa a Kárpát-medencében cím!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó