• Bokaszalagszakadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor(NőÚr)! Kedden kispályás mérkőzésen aláfordult a bokám, megy következtében szalagnyúlást és részleges szakadást állapítottak meg.Jelenleg merevítőt kell viselnem elvileg minimum 4hétig.Az érdekelne hogy körülbelül mennyi idő az ami után ismét biztonságosan, következmény nélkül pályára léphetek? Előre is köszönet József

        Dr. Bogdán Aurél válasza a bokaszalag szakadás témában

        Ez sok mindentől függ (melyik szalag szakadt el és milyen mértékben, melyek nyúltak meg és milyen mértékben, alkati adottságok, pihenés intenzitása stb). Általában 4 hét pihenteést követően 4 hét fokozatos terhelés után el lehet érni a korábbi mindennapi aktivitást. Sporttevékenységet általában a 3. hónap során szoktuk javasolni elkezdeni, de azt is fokozatosan!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. január 06., 13:27; Megválaszolva: 2011. január 09., 14:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: