• Gerinc mr vizsgálat eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Gerinc mr vizsgálatom eredményét szeretném értelmezni:súlyos degeneratív eltérések,spondylosis,C.IV-VI.szakaszon igen kifejezett canalis spinalis és kétoldali jelentős foramen szűkületek.Polydiscopatia C.III-VII., TH.II-III. és V-VI.szintekben discus herniákkal, C.V-VI.magasságban enyhe gerincvelői compressióval, compressios myelopathia értékelhető mr jele nélkül. Köszönettel.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a gerinc témában

        Tisztelt Kérdező! A súlyos degeneratív eltérések kopást, meszesedést jelentenek. A nyaki IV-es és VI-os csigolyák közötti szakaszon a gerinccsatorna is szűkebb, illetve a kilépő ideggyököknél is szűkebbek a rések. Sérv látszik a nyaki III.IV-es, háti II-III-as és V-VI-os csigolyák között. A kérdés mindig ilyenkor az, hogy milyenek a tünetek, a fájdalom erőssége és csillapodásának mértéke a kezelésekre, illetve van-e zsibbadás, érzészavar, vagy izomműködés gyengébb-e valahol.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. január 05., 14:05; Megválaszolva: 2011. január 08., 16:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: