• Gerinc fájdalmak

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr! A problémám a következő: Az utóbbi 2 hónapban erős fájdalmak jelentkeztek a gerincem alsó felén, az első héten intenzív volt a fájdalom, aztán csökkenni kezdett. 3-4 hét elteltével megkíséreltem a teremfocit, ahol megint elég kellemetlenül előjött a fájdalom, igaz utána a kezdeti intenzív gerincfájás nem jelentkezett, de azért kellemetlen, sportolni nem merek vele. A háziorvos elküldött gerinc röntgenre ahol a következő infókat kaptam: Az S.I. ívén a középvonalban 3 mm-es ívzáródási hiány. egyéb kóros csontelváltozás nem látható. Nos, itt az érdekelne hogy ez pontosan mit jelent, hogyan hozható helyre, és milyen gyorsan tudok majd újra sportolni. tisztelettel K.ZS.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a gerinc témában

        Tisztelt Kérdező! Ez a röntgenen látható fejlődési remdellenesség nem hozható helyre, de lehetséges, hogy egyáltalán nincs összefüggés a panaszok és az eltérés között. Így valójában nem is szoktunk rüntgent készíteni, mert nincsen terápiás következménye bizonyos kivételes esetektől eltekintve. Gerinctorna, fizioterápia segíthet, illetve egyelőre a kímélet fontos, ne teremfocizzon 1 hónapig! 1-2 hétig meg lehet próbálni fájdalomcsillapítót szedni, pl. Aflamint, vagy Melox EP-t.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. január 04., 14:57; Megválaszolva: 2011. január 07., 20:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: