• Bokavilla törés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretnék tájékoztatást a gyógyulásom folyamatáról, meddig mozdulhat el a helyéről, mi az amitől el tud mozdulni, mondjuk, ha a takarót emelem gipsszel együtt, úgy érzem, hogy mozog a bokám, ennyitől el tud mozdulni? Milyen rehabilitáció javasol a leggyorsabb gyógyuláshoz? A lábujjaimat lehet-e mozgatni a fekvőgipszben? És egy utolsó, most hasított gipszem van és ha megyek a helyi sebészetre körkörös gipszért, nem fogják elmozdítani, amit a kórházban helyrehúztak?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a bokatörés témában

        Általában a hasított gipsz cseréjekor ismételt helyrehúzást alkalmaznak, vagy ha jól sikerült az első gipsz és nem viseltes, nem okoz nyomási tüneteket akkor a már meglévőt is lehet körkörösíteni. A gyógyulás időtartama általában 6 hét. A lábujjakat nem hogy lehet, hanem kell is mozgatni, ettől nem fog elmozdulni, mint ahogy a takaróemelgetéstől sem. Ami fontos míg járó gipszet nem kap ne lépjen rá, mert attól elmozdulhat a törés. Amint járógipsze lesz, onnantól kezdve fokozatosan terhelve járhat!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. január 01., 16:28; Megválaszolva: 2011. január 04., 11:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: