• Idegi, ízületi probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        ha ökölbe zárom a kezem, majd újra ki szeretném nyújtani az ujjaimat, akkor a gyűrűsujjam úgymond beragad, és csak néhány másodperc után,- erős összpontosítás segítségével, és alkari fájdalommal társulva nyílik ki a többihez... Ez a jelenség csak a jobb kezemen tapasztalható, és néhány napig tart, időnként súlyosbodik, időnként enyhül a tünet. érdekesség, hogy egy ismerősöm évekkel ezelőtt mutatta ugyanezt a tünetet nekem. Mi okozhatja: érszűkület, idegbecsípődés,...?

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt KÉrdező! ÁLtalában inhüvelyprobléma, visszatérő inhüvelygyulladás maradványaként szokott ilyen tünet visszamaradni, ezt nezevvük pattanó ujjnak. Ilyenkor segíteni kell kinyújtani az ujjat. Lehet beidegzési probléma is, amikor valamelyik ujjfeszítő izmot beidegző ideg leszorítás alá kerül az alkaron, a csukló- vagy a könyöktájon. Ez az ún. alagut szindróma. Menjen el egy reumatológiai rendelésre, de lehet, hogy ideggyógyászaton is meg kell, hogy nézzék, hogy kizárják az alagut szindrómát.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. december 30., 22:08; Megválaszolva: 2011. január 05., 09:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: