• Kihez forduljunk?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úrak/Doktor Nők! Segítséget szeretnék kérni, kihez forduhatnánk? A párom 25 éves, erős férfi. Idén februárban megműtötték kiszakadt gerincsérvvel, pár hét lábadozás után elkezdett úszni járni ahol elkapott egy fertőzést, mely ráhúzódtak az izületeire, májusban mentő vitte kórházba mert nem tudott lábra állni a térdével. A fertőzést kikezelték Arcoxia nevű gyógyszerrel, minden röntgen minden véreredménye rendben, semmi elváltozást nem tapasztalnak az orvosok. Neki mégis azóta is folyamatos fájdalma van. Állandóan fáj a csípű izülete, majd felrobban, a medence csontja, azon kívül hol a nyaka fáj, hol a dereka, minden áldott nap fáj valamije. Ingerült, munkahelyén idegileg le van terhelve. Kérem segítsenek, kihez fordulhatnánk? Én kezdem azt hinni, hogy ez az egész már lelki eredetű, talán vmi pszichoszomatikus betegség és hogy már természet gyógyászhoz, vagy pszichiáterhez kéne vele menni. Ha valaki tud segíteni, hol keressük a gyógyulást, kérem írjon. Válaszukat előre is köszönöm. Üdvözlettel, Mollyka

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a ízületi gyulladás témában

        Tisztelt KÉrdező! Az ízületi panaszok eredetét kellene sürgősen tisztázni, mert ez tényleg rendellenes, hogy egy fiatal életerős férfinek ilyen fájdalmai legyenek, még akkor is, ha műtötték gerincsérvvel. Amit említett "fertőzést", az nem biztos, hogy fertőzés volt, bár nem akarom kétségbe vonni, de a fertőzésre antibiotikumot adunk, és nem elsősorban Arcoxiát. Tehát tsztázni kell, hogy a fájdalmak esetleg a műtétből kifolyólag állnak fenn, kisugárzó, idegi, vagy gyöki eredetű fájdalom, vagy netán bizonyos ízületeknél vannak eltérések. Műtét után előfordulhat Sudeck szindróma fellépése is. Ez egy vegetatív beidegzési zavart jelent, mely sokszor műtét, vagy egyéb tarumás csonttörések után alakul ki. Ilyenkor romlik az adott végtag kisérkeringése, illetve erős fájdalmak is felléphetnek. A kezelés is attól is függ, hogy milyen stádiumban van a betegség. A legjobb lenne, ha reumatológián kivizsgálnák!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. december 29., 13:35; Megválaszolva: 2011. január 01., 22:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: