• MR vizsgálat nyaki csigolyámról

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        MR vizsgálaton voltam ,kérem magyarázza meg ezek mit jelentenek. A nyaki lordosis kiegyenesedett, a ventralis liquortér C.IV.-VI. magasságában szükebb. A csigolyatestek magassága megtartott. A nyaki gerincen spondylosis látható. A nyaki intervertebralis discusok jelmenetele a T2 jellegü képeken csökkent, ez degeneratiora jellemző. A C.III../IV., C.IV./V., C.V./VI., C.VI../VII. discus területén elboltosulás látható. A nyaki myelon átlagos kiterjedésü, lefutása diszharmonikuss, területén egyértelmüen kóros jeleltérés nem látható. A craniospinalis átmenetet ábrázoló képeken destructio instabilitás nem látható. Agyi CT vizsgálaton is voltam májusban A jobb sinus maxillarisban 2,5 X 1 cm-es polypus látható. Occipitalisan a középvonalban csontdefectus ábrázolódik, mely v.s. a sutura inkomplett emeszesedéséből származik.Emelett szintén occipitalisan bal oldalon keskeny vonalas elváltozás figyelhető meg, bár a kép tipusos törésre.. Azért fordultam orvoshoz,mert hónapok óta tartós fej és fülzúgásom van. Látászavar, és többször előfordul egyensúlyzavar is..Fáj a nyakam élesen, vállam és lapocká szintén sokszor fáj. Azt szeretném tudni, önnek mi a véleménye, hogy a leletben felsoroltak okozhatják ezeket a tüneteket? A fő betegségem Hipertónia, arra covercad 5/10mg-ot szedek. Még van hátra egy akoponya MR vizsgálat, és egy karotiz UH nyaki érre ,amit januárban és februárban csinálnak meg.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a gerinc MR témában

        Tisztelt KÉrdező! Szerencsére a nyaki gerinc MRI-n súlyos eltérés nincsen. Vannak meszesedések, illetve tartási rendellenességként a nyaki gerincszakasz kiegyenesedett. Vannak több szintben is porckorong előboltosulások, de nincs sérve. Valószínűleg a fülzúgást, fejfájást nem ezek az eltérések okozzák, de a koponya CT sem igazán magyarázza. Ha a vérnyomás jól be van állítva, akkor érdemes lenne a vállövi panaszai miatt fizioterápéiás kezelésket, massage-t igénybe venni, illetve tornázni. A fülzúgás okát nem biztos, hogy ki lehet deríteni, sokszor semmilyen képalkotó vizsgálattal nem találtjuk az okát. ÁLtalában keringési zavar, vagy vírusfertőzés okozza. Betaserc nevű gyógyszert meg kellene próbálni, hátha segít!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. december 27., 15:26; Megválaszolva: 2010. december 30., 22:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: