• Térdzár

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Artroszkópiás térdműtétem után az orvosom azt javasolta, a combizmom megerősítése érdekében, hogy a térdet befeszítve naponta 3 ezer izomfeszítést végezzek!!! Sajnos meg is lett a negatív eredménye, egy porcrész leválhatott, és most újra beékelődik a csontvégek közé, térdzárat okozva, ami heves fájdalommal jár. Az a kérdésem, hogy bizonyos id után (néhány hónap) ezek a porcdarabkák nem mállanak-e szét, vagy mi erre a megoldás??? Porcerősítőt szedek, de ez erre nem hat.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdműtét témában

        Ha valóban az a helyzet amit említ, akkor csak az ismételt műtét a megoldás. Ezek a levált porcdarabok idővel ugyan megkisebbednek, de addig jelentős károkat okozhatnak a térdben. Az ízületi felszíneket borító porcréteget károsíthatják, és ezáltal a kopásos térdbetegség kialakulását segítik elő.Az a javaslatom, hogy keresse fel kezelőorvosát, aki ismételt vizsgálattal megállapítja, hogy mi lehet a panaszai oka és ha szükséges elvégzi az ismételt beavatkozást.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. december 25., 12:20; Megválaszolva: 2010. december 29., 01:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: