• Bechterew-kór

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném megkérdezni a doktor Úrtól (Hölgytől) ,hogy bechterew-kór gyógyítható -e hogy mire számíthatok.Rettenetes fájdalmaim vannak.3.éve kapom a biológiai injekciót a 3. fajtát,ezenkívül semmit.Nem értem mi történik körülöttem,egyáltalán tudok e valaha munkát végezni ? Előre is köszönöm válaszát ,

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a bechterew témában

        Tisztelt Kérdező! A Bechterew kór nem gyógyítható, de kezelni kell a betegséget. ha aktív gyulladás van, akkor a biológiai terápia hatékony, de emellett még szükség lehet egyéb nem szteroid gyulladáscsökkentőkre, illetve nagyon fontos eleme a kezelésnek a gyógytorna is. Azonban ha ilyen fájdalmak vannak biológiai terápia mellett is, akkor felül kellene vizsgálni, hogy egyáltalán az okozza-e a fájdalmakat, vagy egyéb, pl. gerincsérv. Idősebb korban, illetve nőkben elsősorban nem Bechterew kórra kell gondolni a a derékfájdalom hátterében!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. december 15., 10:44; Megválaszolva: 2010. december 18., 09:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: