• Nyaki gerinc rtg lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! A nyaki gerinc rtg leletemről szeretném a véleményét kikérni, milyen további lépéseket javasolna Ön? Leírás: Elsimult nyaki lordosis, a C. VI.-VII. közötti rés jelentősen beszűkült, környezetében osteophytaképződés van. Kisizületi artrosis látszik. Nyaki borda nincs. Véleményét előre is köszönöm

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! Az osteophytaképződés meszesedést jelent. A további kivizsgálás és kezelés attól is függ, hogy milyen panaszok, illetve tünetek vannak. Ha ezek enyhe nyaki gerincfájdalmak, akkor elegendő a torna, esetleg fizioterápiával kiegészítve!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. december 14., 10:26; Megválaszolva: 2010. december 18., 09:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: