• Bokabefeléfordulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy nagyon súlyos problémával fordulok Önhoz.Még csak 19 éves vagyok,de már jó pár hónapja befolyásolja az életem és kihat a magassarkú cipőviselésre is.Régebben tudni kell,hogy én nagyon sok magassarkút hordtam és sosem volt semmi baj a lábammal.Egyszer aztán kiment a térdem és azóta amikor felvennék egy magassarkút a bokámban pár perc múlva hasító fájdalom és érzés kezd urrá lenni.Elakartam menni már röntgenre is,de azt hittem helyrejön,de sajnos a mai napig nem történt semmi változás.Mintha egy szalag elszakadt volna.Felveszem a cipőt és ahogy elindulok benne máris a bokám teljesen befelé fordul és nem tudok megállni rendesen rajta.Elkezd remegni a lábam,pedig sosem lépkedtem befelé.Szeretnék segítséget kérni,hogy mit csináljak vele és mitől jöhetne redbe.Hiszen én még szeretnék sokáig magassarkú cipőt hordani.Menjek el talán vele röntgenre?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a bokasérülés témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Az biztos, hogy a magassarkú cipő egészségtelen a lábnak, jelentős deformitásokat, következményes ízületi kopásokat és későbbi lábfájdalmat okozhat. Lehet, hogy már meglévő lábdeformitást okozza a panaszait. Azt javaslom, keressen fel egy ortopédiai szakrendelést!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. december 12., 15:03; Megválaszolva: 2010. december 15., 14:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: