• Edzésterv

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy konditeremben végezendő gyakorlatokra írt edzésterv kialakításakor milyen szempontokat kell figyelembe vennem, ha 13 fokos gerincferdülésem van? A vállamra egyáltalán ne vegyek súlyt pl. kitöréskor vagy guggoláskor? A hátamat erősíthetem súlyokkal vagy kizárólag úszással ás gyógytornával? Ha a vállamra nem vehetek súlyt, a két karomban tartva a nagyobb súlyokat elvégezhetem a guggolásokat? Emellett milyen csonterősítő étrendkiegészítőt ajánl? Jelenleg tejsavó fehérjekoncentrátumot szedek, ebből fedezem a fehérjebevitelem ötven százalékát. Előre is köszönöm válaszát.b.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a gerincferdülés témában

        Tisztelt Kérdező! Mindenképpen a hátizmozat erősítésa ajánlott, ez történhet súlyokkal is. Azon van a hangsúly, hogy ne terhelje túl magát, kisebb súlyokat használjon, illetve valéóban ne a gerincet érje direkt a terhelés, tehát ne a vállára vegye a súlyt, ugyanakkor az sem jó, ha túl távol helyezkedik el a súlypont a test középvonalától. Nem ismerem pontosan az étrendkiegészítők összetételét, de olyanokat kellene választani, amelyek sok kálciumot tartalmaznak, valamint a növényi eredetű olajok, antioxidáns anyagok dominálnak benne.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. december 06., 13:02; Megválaszolva: 2010. december 08., 22:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó