• Nyaki sérv

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 4 hónapja derült ki, hogy két nyaki sérvem van az ötös és a hatos csigolyámnál, ami nyomja a gerincvelőt, minimális eltérést okoz benne. Jártam idegsebészeten, azt mondták, hogy nem kell műteni. 3 hete egy forgó jellegű szédülésre ébredtem, ami hányingerrel párosult. Kaptam rá Elven tablettát és Cavinton-t. Azóta már jobban érzem magamat, de a járásom kissé bizonytalan. A fülem néha eldugul, és fülzúgásom is van. A kérdésem az lenne, hogy ezek a tünetek a sérvtől lehetnek-e, és milyen gyógymódok vannak a megszüntetésére!? Merre induljak? Reumatológia, ideggyógyászat, fülészet? A Vestibularis tornákat alkalmazom, azóta kicsit jobb. Válaszát várom, és előre is köszönöm!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a gerincsérv témában

        Kedves Kérdező! Szédüléses panaszai nagy valószínűséggel függetlenek az igazolt nyaki gerincsérvtől. Mivel fülpanaszok is társulnak hozzá, ezért nagy valószínűséggel a fülben lévő egyensúlyozó szerv túlérzékenysége, az egyensúlyozó ideg bántalma okozhatja. A leghatásosabb a vestibularis torna napi 2 alkalommal való gyakorlása. Mivel fülzúgás is kapcsolódik hozzá, és járásbizonytalanságot is okoz neurológiai vizsgálatot javasolnék Önnek.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. november 26., 11:35; Megválaszolva: 2010. december 04., 20:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: