• Inhüvelygyulladás vállban?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! Júliusban nagyon megerőltettem a két vállam, egy napig erősen csiszoltam a drótkerítést. Ez komoly vállfájdalmat okozott, mozdítani sem tudtam másnap, főleg a jobb vállam, de a bal is fájt. Éjszakákon át nem aludtam. Megröntgenezték, „csak” kopást mutatott ki a rtg. Jegeltem, és Diprophost injekciót kaptam a jobb vállamba, összesen hármat. Egy kicsit könnyített a mozgásomon, a fájdalom is tompult, de nem szűnt meg. Néhány hete újra fellángolt a jellegzetes fájdalom, (égő érzés, a karba is lesugárzik) ami éjszaka is kínoz. Már szedtem rá Xilox-ot, de nem használt, csak az érzékeny gyomrom fájt tőle. Nem az ízületem fáj (az csak egy ponton, mind két vállban) hanem két helyen az ínszalag, vagy izom (?) Tessék nekem megírni mi baja lehet a vállamnak? Ínhüvelygyulladás vállban is lehet? Milyen gyógyszert lehet még erre alkalmazni, ami nem bántja annyira a gyomromat? Van-e rá valamilyen hatásos pakolás, vagy kenőcs? Ha fáj, akkor is tornáztassam? Nem szeretném elhanyagolni, mert csípő és gerincproblémám is van, és így már nagyon szenvedek. Sajnos kezelésre nem tudnék járni, mert nem mehetek el a munkahelyről. Segítő válaszát előre is köszönöm: Üdvözlettel: Éva

        Dr. Bogdán Aurél válasza a vállfájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján az sem kizárt, hogy a nyaki gerincének van valami baja és arról fájnak a vállai. Lehet, hogy sokízületi gyulladása van, ami most a vállában jelentkezett erősebben. A vállnál nem szokott lenni ínhüvelygyulladás. Itt inkább az izmok szoktak panaszt okozni, illetve az inak (nem ínhüvely) sérülhetnek és gyulladhatnak be általában megerőltetés, ritkán anatómiai eltérés miatt. Sajnos az ilyen panaszokban alkalmazott legtöbb gyógyszer bántja a gyomrot, így nehéz megfelelő kezelést találni. Azt javaslom első körben nézesse meg a nyaki gerincét, illetve egy vállsebészeti szakrendelésre is menjen el, esetleg egy rheumatológiai kivizsgálás is célszerű lenne. Addig is kímélje, és valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő krémmel kenegesse a fájdalmas részeket és kerülje a meleg vizet.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. november 18., 13:06; Megválaszolva: 2010. november 21., 09:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: