• ínszalag szakadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Bogdán Aurél Doktor úr! Fiam 2010. szept 27-én edzés közben a bal boka külső szalagján részleges ínszalag szakadást szenvedett, melynek mértéke 20 fok. 1 hét pihentetés után 5 hét soft cast rögzítést kapott. Miután a rögzítést levették a lábáról 10 db fizikoterápiás kezelést írtak fel neki, melyből 6-ot már megkapott.Várhatóan a 10 kezelés letelte után újabb 10 kezelés következik.A fizikoterápiás kezelés mágneses kezelésből és elektromos kezelésből áll. A mai napig bokája duzzadt és gyakran elviselhető mértékben fáj. Kérdésem, meddig természetes a dagadás és a vele járó fájdalom? Mikor kezdhet el tornázni és folytathatja- e a karatét és mikortól járhat újra edzésre? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a Ínszalag témában

        Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. A részleges bokaszalag szakadást hasonlóan szoktuk kezelni, mint ahogy az a fiánál történt. Elvileg a fájdalomnak 6-8 hét alatt el kellene múlnia és a duzzanat is ennyi idő alatt szokott megszűnni. Én azt javaslom, hogy ha elviselhető a fájdalom kezdje el tornáztatni a bokáját. Ússzon, kerékpározzon. A megkezdett végtagtorna segíthet a duzzanat csökkenésében és a fájdalom elmúlásában is. Esetleg valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszert is szedhet a gyorsabb regeneráció érdekében.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. november 18., 09:17; Megválaszolva: 2010. november 21., 09:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: