• Tanácstalan

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!Februárbaj kerestem fel a reumatológiát derék,csípő tályi fájdalmammal ami lesugárzott a lábaimba.onnan röntgenre küldtek majd tovább a neurológiára.Neurológus eküldött csontizotóp vizsgálatra amely kimutatta hogyaz nagyfoku meszesedésem van mindenhol.Kaptam kezeléseket.masszáz kézzel,iontophoresis,és uh-t. nem használt semmit aztán injekciót gerincbe diprophost.Panaszaim nem csökkentek.DiagnózisaimbanM5180 egyéb meghatározott intervertebrális discus rendellenességek discopathia lumbalis spohdylarthrosis coccigei, lumbago ischiassal,discopathia lumbalis szerepelnek.koponya ct-n is voltam ennek eredményeenyhe atherosclerosis.gerinc ct- sérvem nincs.mindemellett erős mellkasi görcseim szoktak lenni általában éjszakánként ami csak fájdalomcsillapitó hatására szünik.erre neurotop retardot kaptam ami nem használ sőt rosszul lettem tőle .mindezek után orvosom azt mondta hogy nem tud tenni semmit. Magas vérnyomással is gyógyszert szedek meg koleszterinre is köszvény értékem is megas szememen szürke hályog van.Kérdésem az hogy van e- tovább gyógymód és ezekkel a betegségekkel van e-esélyem a leszázalákolásra?Most munkanélküli vagyok de nem tudom hogy tudnék munkába járni mert panaszaim nem csökkentek fájdalmam van folyamatosan.mit tegyekaz orvosom azt mondta majd magától elmúlik de ugyis vissza jön és a mellkasi görcseimre is azt mondta hogy valószinű hogy izületi eredetü.Kérem adjon tanácsot! köszönöm!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt KÉrdező! Az én véleményem, hogy ha nem csökkentek a panaszok a fenti kezelés mellett, akkor vissza kellene menni a reumatológiai rendelésre, és további megoldást keresni. Erősebb fájdalomcsillapító, másfajta kezelési lehetőségek vannak, melyek jó fájdalomcsillapító hatással rendelkeznek. Nem tudom, hogy a rtg és az izotópos vizsgálaton kívül egyéb képalotó történt-e, de tűrhetetlen fájdalmak vannak, akkor MR vizsgálat is szóba jön, de előbb valóban meg kell próbálni a lehető legtöbb konzervatív kezelési lehetőséget.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. november 17., 07:43; Megválaszolva: 2010. november 21., 13:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: