• Fájdalom a térd felett

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor ùr/DOktornö! Szombaton a szokásos táncórámon voltam, ahol balettelemek, ugrások, gurulások, hasonlókból építünk fel egy-egy koreográfiát, Vasárnap még nem volt semmilyen panaszom. Hétfö reggel óta a jobb combom alsó részén, a térdemhez közel nyilaló fájdalmat érzek, amint ráterhelem a testsúlyom, pl. lépcsön felelé. Nem a térdem fáj, nem is olyan jellegü a fájdalom. Olyan, mintha belülröl a csont fájna, vagy nagyon az izmok mélyén. Nem is izomlázról van szó. ebben is biztos vagyok. Ma amikor ki akartam szállni az autóból jobbra, fel szerettem volna állni jobb lábra. ekkor belenyilalt a fájdalom, és vissza kellett huppannom az autóba. Foglamam sincs, mitöl lehet, vagy mi lehet ez, mert nem rögtön a mozgás után jött ki. Remélem, tudnak nekem tanácsot adni, hogy mit tehetnék. Szombaton szívesen mennék ismét táncra... Elöre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Tóth Noémi

        Dr. Bogdán Aurél válasza a Térdfájás témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni, de feltehetően izomhúzódása lehet. Amit javasolni tudok pihentesse, jegelje, borogassa és használjon valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentőt tartalmazó kenőcsöt. Ha 4-5 nap alatt nincs jelentős javulás, akkor keressen fel egy baleseti sebészeti szakrendelést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. november 16., 14:00; Megválaszolva: 2010. november 19., 12:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: