• Kismama kézzsibbadás, nyaki fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 16. terhességi hetemnél elkezdett éjszaka- hajnalban zsibbadni a kezem, ez fájdalommá megy ágy egészen a nyakiig a jobb kezemnél. A középső két ujjam zsibbad el, dagad meg. Sokszor erre ébredek, és nagyon nagyon fáj. Gravida terhes vitamint szedek, emellé most a gyogyszerész ajánlott Milgamma N kapszulát 2* naponta, de ugyanúgy zsibbad még mindig. (bár nem tudom ez milyen hatással lehet a babára) Most a 18. hétben vagyok. Miért csak terhesség esetén jelentkezik ez nálam? Mit lehet tenni? Ez az az alagút szindróma lenne? Vagy nyaki lordózis okozhatja? Iszonyú fájdalommal jár szinte az egész karomban ez a jelenség. Napközben enyhe, de érezhető! Köszönöm a válaszát előre is.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező! A kézzsibbadás a terhességben nagyon gyakori, az az oka, hogy a hormonális változás miatt duzzadnak a szövetek, így a csontos alagutakban az áthaladó idegek nyomás alá kerülnek, ez fájdalmat, zsibbadást okoz. Ráadásul változik a test statikája, ezért átrendeződik a súlypont, ez is kellemetlen tünetekkel járhat. A Milgammát csak akkor szedje, ha beszélt a nőgyógyásszal, én egyelőre nem javasolnám.A csuklót éjszakára sínezze, nyakizom-gyakorlatokra végezzen, figyeljen a helyes testtartásra.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. november 16., 10:28; Megválaszolva: 2010. november 19., 10:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: