• Törött boka rehabilitáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a választát az előző kérdésemre.Egy kicsit aggódtam. Az én törésem az orvos szerint stabil és nem is fáj ha rálépek, gipsz nélkül is normálisan tudtam járni. Ön szerint okozhat valamilyen problémát, ha a javasolt 5 hét helyett csak 3 hétig hordom a gipszet és egy komolyabb boka merevítőre cserélem. Így hamarabb elkezdhetném a fizikoterápiás kezelést ami felgyorsítja a gyogyulást is. Van ennek jelentős kockázata? A választ előre is köszönöm.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a bokasérülés témában

        Igaz fiatal, de ebben a korban is kell 4-6 hét a csontnak, hogy annyira meggyógyuljon, hogy a terhelést bírja. Azért lenne jobb, ha még maradna a gipsz, mert az jobban elosztja a terhelést és nem nehezedik nagy súly a frissen egyesített bokára. 6 hét után bokarögzítőben el lehet kezdeni a fokozatos terhelést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. november 12., 07:52; Megválaszolva: 2010. november 15., 21:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: