• Gernicprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Elég rég óta fáj a hátam, illetve a gerincem. Egy ideje zsibbad a jobb lábam, vagy a bal karom felváltva. Voltam hasi ultrahangon, ahol nem találtak semmilyen eltérést. A gerincröntgenen viszont nem minden van rendben. A leleten ez áll: A háti gerincen kp.fokú jobbra convex scoliosis van. A kyphosis caudalisan fokozott. A csigolyák norm. magasságúak, ventralis peremeiken osteophyták képződtek. Az ágyéki gerincen balra convex scoliosis van. A lordosis fokozott. Ezek mit jelentenének? Valószinű, hogy ezek az eltérések okozzák a végtag zsibbadásomat is? Mit tehetek, hogy elmúljon a zsibbadás, és a hát fájás? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a gerinc témában

        Tisztelt KÉrdező! Nem valószínű, hogy fenti röntgeneltérések összefüggésban állnak a panaszaival. A röntgenen egyébként elsősorban gerincferdülés látszik, mind a háti, mind pedig az ágyéki szakaszon. A legjobb a gerinctorna lenne, melyet rendszeresen kellene végezni!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. november 10., 12:39; Megválaszolva: 2010. november 17., 20:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: