• X láb

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktor Úr! 19 éves lányomnak kicsi kora óta X lába van.Állítólag nem fejlődött ki rendesen a térdizülete.A kérdésem az lenne,hogy lehet-e az X lábat műteni,mert esztétikailag nagyon zavarja őt. Ha lehet, akkor mekkora műtétnek számít.Értem úgy,hogy milyen hosszú a felépülés? Kell e gipsz a műtét után? stb.. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Andrea

        Dr. Bogdán Aurél válasza a x-láb témában

        Az X láb kezelése ebben a korban műtéti. Több megoldás is létezik. Mindegyiknek az a lényege, hogy a csontot átfűrészelik és a megfelelő helyzetben rögzítik újra. A felépülés időtartama a műtéti megoldástól függ. Vannak olyan beavatkozásaok, melyek rövid ideig tartanak, kis metszéssel járnak, de ezek általában kevésbé stabilak és így gipszelni kell. Van olyan eljárás is ahol nem kell gipsz, de elég nagy a feltárás. Az, hogy melyiket választják sok mindentől függ. Az átlag felépülési idő 3-4 hónap.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. november 09., 19:50; Megválaszolva: 2010. november 11., 22:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: