• Bal térd fájdalma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/úr! Elég rég óta a bal farcsontból kiindulva hasogató fájdalom lép fel, ami a térdemben csúcsosodik, de sokszor a bokámig is lehúzódik a szinte percenként ismétlődő fájdalom. Napközben járás közben is érzem, de főleg éjszaka és már aludni sem tudok tőle. Kérdésem, erőltessem-e a minden napos sétát. Egyébként három hete már gyalog járok vásárolni, (oda-vissza 2 km) de kín-szenvedés minden lépés, míg hazaérek. Fájdalomcsillapítót nem szívesen veszek be, a Fastumgel viszont semmit nem használ. Csökkentené-e a fizikoterápiás kezelés a fájdalmat? Válaszát előre is köszönöm. Mózesné

        Dr. Bogdán Aurél válasza a Térdfájás témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni, de az stinte biztos, hogy komolyabb baj áll a háttérben, mintsem hogy a fastum gél segithetne. Lehet porckorongsérve, térd, vagy csípőízületi kopása is melyeken vagy gyógyszeres kezelés képes segíteni, vagy műtét. Azt javaslom keressen fel egy ortopédiai szakrendelést, ahol utánna járnak problémái okának és a megfelelő terápiát is elmondják!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. november 09., 04:08; Megválaszolva: 2010. november 11., 22:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: