• Váll-fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hónapok óta fáj a jobb vállam, felkarom. UH -vizsgálaton a következőket diagnosztizálták:1.Arthrosis acromioclavicularis.2.Impigngement syndroma 3.Synovitis glenohumeralis. Gyógymódnak szteroid-injekció-kúrát javasoltak, de én ezt nem szeretném semmiképpen, a mellékhatások miatt. Az a kérdésem, műtéti úton lehet-e ezeken a bajokon segíteni.Mert ha jól értelmezem, a kóros meszes-kinövést injekcióval nem lehet eltávolítani, csak ideig-óráig a fájdalmat csökkenteni. Én a fájdalom okát szeretném, ha meg lehetne szüntetni.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a vállfájdalom témában

        Három diagnózis szerepel a leírásában. Ebből az egyiket lehet megszüntetni injekcióval a gyulladást (synovitis glenohumeralis), de ezt is csak hosszabb-rövidebb időre. Az első diagnózis porckopást jelent a kulcscsont és a lapocka által alkotott ízületben, ami a váll csúcsnál van. Ezen igazából tartós gyógyszerszedés és esetleges steroid injekció és fizikoterápia javíthat. Az impingement szindrómát, melynek lényege, hogy a felkar csont egyik kitüremkedése nekiütközik a vállízület csontos boltozatának lehet műtétesen kezelni igen jó eredménnyel. Az is elképzelhető, hogy ezzel a műtéttel a többi panasz is megszűnik, vagy jelentősen mérséklődik. Én azt javasolnám és ha Én lennék a kezelőorvosa ezt tenném, hogy előjegyezném műtétre, addig pedig valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentőt írnék fel Önnek a gyulladás mérséklésére. Ha műtét után is vannak panaszok akkor gyógyszeresen kezelném tovább, esetleg egy kis fizikoterápiát is javasolnék.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. november 04., 17:05; Megválaszolva: 2010. november 08., 21:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: