• Sacroileitis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Köszönöm szépen megkaptam az előző levelemre a választ. A kérdésem megint betegségemmel kapcsolatos. Sajnos a napokban kiderült (másfél év szenvedés után) hogy kétoldali sacroileitisem van és olvasva róla, nehezen tudom elképzelni hogy ez egy gyógyítható betegség lenne....Szeretném m megkérdezni hogy valóban így van-e, mi a véleménye, gyógyítható-e ez a betegség és ha igen hogyan???kialakulhat-e belőle Bechterew-kór, illetve esetleg mozgáskorlátozottság?? Elnézést kérek, másfél év szenvedés után elég pesszimista vagyok sajnos..rengeteg kezelésen estem át, igaz, akkor még csak sima csípő izületi gyulladást feltételeztek. Várom válaszát, köszönöm:Judit

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a sacroileitis témában

        Kedves Judit! A fő kérdés, hogy a sacrolileitis mellett van-e egyéb tünete, pl. gerincszalagmeszesedés, vagy gyulladásos bélbetegség, mert ezekhez mind társulhat. Vagy esetleg pikkelysömör, illetve más egyéb inak gyulladása. Ettől függ a kezelés is. Mindenképpen csökkenthető a gyulladás, kezelhető a betegség, csak az a fő kérdés, hogy mi az alapbetegség. Mitől van a sacroileitis, melyik csoportba sorolható. Szívesen segítek személyesen is, ha tudok!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. október 28., 20:58; Megválaszolva: 2010. november 02., 20:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: