• Csípőszűrés után röntgenezni akarják

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Kislányomnál aki 5 hónapos kifejezett inquinális és farredő asszimetriát állapítottak meg fizikális vizsgálattal.Beutalták rtg-re viszont úgy tudom,hogy ezt ma már Uh-gal nézik.Nem szeretném kislányomat sugárterhelésnek kitenni ilyen pici korban.Kérem szíves válaszát,hogy uh vizsgálattal nem lehet diagnosztizálni ezt a problémát?Családban senki nem volt csípőficamos!Nekem volt ilyen asszimetria de nem lett semmi problémám és engem sem rtg-eztek régen sem! Tisztelettel

        WEBBeteg szakértő válasza a csípőszűrés témában

        Az Ultrahangos szűrést 6-10 hetesen szoktuk elvégezni. A későbbiek folyamán elvégzett visgálatok folyamán ez az eljárás már nem informatív az előrehaladó csontosodás miatt, ilyenkor már röntgenvizsgálatot szoktunk végezni. Meg lehet még próbálni az ultrahangot, de félő, hogy nem ad elegendő és megfelelő információt a csípő álapotaáról. Egyeztessen gyermekortopédusával, hogy nem lehetne-e megcsinálni az ultrahangot és ha az nem informatív, csak akkor röntgenezni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. október 18., 18:36; Megválaszolva: 2010. október 20., 14:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: