• Hónaljszúrás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Cím! Elég nehezen tudom megfogalmazni a problémám, mert változó, többféle fájdalmat tapasztalok a bal karomban, hónaljamban és néha az oldalamban is. Kb. fél évvel ezelőtt öltözködés közben a bal karomba belenyílalt a fájdalom egy ponton. Utána ez a karom hátrahúzásával többször megismétlődött. Teljesen nem szűnt meg ez a probléma, de mostanra szúrkálós, csipkelődős fájdalmat szoktam érezni a felkaromban.És egy kisebb csomót is ki lehet tapintani. Nem igazán foglalkoztam vele, mert a háziorvosom sem küldött el vele sehova. Azóta mostanában már a hónaljamban, és a bal oldalamban is érzek szúrkálós, csípő jellegű fájdalmat. Próbáltam megnézni, hogy nincs e megnagyobbodott nyirokcsomó vagy ilyesmi, de nem éreztem elváltozást,a már amennyire meg tudtam magam vizsgálni. Szeretném megkérdezni, hogy ez lehet nyirokrendszeri probléma? Milyen orvoshoz kell fordulnom vele? Vagy esetleg mozgásszervi, vagy netán idegrendszeri? Hogy tudom kideríteni, nincs e nagyobb baj? Nyirokcsomó okozhat ilyen panaszokat? A házi orvosom egyenlőre csak homeopátis szereket adott (sérülésre von.), és elég nehezen ad beutalót bárhova. Kihez fordulhatok segítségért? Válaszát köszönöm!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt KÉrdező! Ha lehet taintani eltérést, vagy felmerül a gyanuja, akkor leginkább ultrahang vizsgálattal lehet látni, hogy van-e kóros nyirokcsomó valamelyik hónaljárokban. Erre vagy a háziorvos tudja elküldeni, vagy belgyógyászati-hematológiai rendelés, vagy esetleg nőgyógyászatról, ahol emlőszűrést is végeznek!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. október 16., 15:57; Megválaszolva: 2010. október 20., 19:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: