• Szúró boka-, majd térdfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Wbdoktor. Tegnapelőtt éjjel szúró, zsibbadó bokafájásra(bal) ébredtem ami órákon keresztül nem akart elmúlni. Reggel azonban ahogy elkezdtem a napi rutinomat szépen elmúlt, délután még futni is voltam és semmi tünete nem volt. Most éjjel azonban, megismétlődött a eset, de most a térdemben(bal) érzem ugyanazt a fájdalmat. Semmilyen előjelét nem éreztem a fájdalomnak és semmi különösebb sérülésem nem történt. Rendszeresen szoktam futni sportolni. Mi miatt érezhetem ezt a fájdalmat és miért halad felfele? Segítségét élőre is köszönöm.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mozgásszervi panasz témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A tünetek alapján sok minden lehet, a banális "elfekvéstől" kiindulva egészen a ízületet érintő elváltozásokig. Az "elfekvés" során valamilyen nem megszokott helyzetbe kerül az ízület és a szalagok nem szokványos irányban feszülnek meg és maradnak ebben a pozícióban egy darabig. Lehet ok alig észrevehető rándulás, kalcium és magnézium hiány és a legrosszabb esetben valamilyen belgyógyászati betegség izületi tünetei., bár ez utóbbinak a legkisebb az esélye. Azt javaslom szedjen egy kis MagneB6-ot, egy kis kalciumot, tornáztassa át az ízületeit reggelente. ha néhány nap alatt nincs jelentős javulás, akkor keressen fel egy ortopédiai szakrendelést!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. október 16., 04:51; Megválaszolva: 2010. október 19., 09:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: