• Zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Éjszakánként gyakran ébredek arra hogy a kezeim elzsibbadnak. Mozgatásra elmúlik a zsibbadás, de többször is felébredek rá éjszaka. Pár hónapja már volt ilyen problémám, aztán elmúlt, de most újra előjött. Napközben ha nem mozgatom a kezem, akkor pár perc után újra jelentkezik a zsibbadás. 18 éves korom óta irodában dolgoztam, ülőmunkát végeztem, most több mint egy éve egy nagy cipőboltban dolgozom, ahol 12 órán át nem ülünk le, állunk és járkálunk egész nap, nagy mennyiségű és nehéz árut kell mozgatni és több órán át tartó "kasszában" álláskor eléggé elgémberedik, fáj a hátam, olyan mintha befeszített izmokkal álltam volna végig. Munka közben sosem zsibbad a kezem, csak itthon, ha nincs terhelve. Mi lehet a baj?

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a zsibbadás témában

        Tisztelt KÉrdező! A zsibbadás alagut szindrómára utalhat az Ön esetében. Ez azt jelenti, hogy az egyik kéz felé futó ideget nyomja valami. Leggyakoribb, hogy a rossz testhelyzet, vagy a kar begyűrődése miatt alvás közben a hónaljárokban nyomódik az egyik ideg. Lehet ennek más oka is, pl, nyaki borda, vagy egyéb izomcsomók, ami miatt nyomás alá kerül az ideg. Menjen el egy reumatológiai vagy neurológiai rendelésre, ahol megvizsgálják, hogy van-e érzészavar, vagy izomgyengeség.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. október 13., 08:35; Megválaszolva: 2010. október 18., 18:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: