• Mi lehet ez a betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr/Nő! A kezemen az ujjaim duzzadtak, kissé lilák és hajlításnál erős fájdalmat érzek. Valamint a láb ujjain is hasonló tünetek, de enyhébb fájdalommal.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a ujjduzzanat témában

        Tisztelt Kérdező! Raynaud syndroma lehet, mely hideg időben sokkkal több panaszt okoz a betegnek. Az erek összehúzódnak hidegben, ami Raynyaud syndromában sokkal kifejezettebbben jelentkezik. Emiatt az ujjak elfehérednek, ellilulnak. El kellene menni egy immunológiia rendelésre, mert társulhat egyéb autoimmun betegésgekhez is, és ezt ki kell deríteni. Ha csak önmagában van Raynaud syndroma, általában elegendő a hidegtől való védelem, kesztyű viselése már az őszi időszakban is.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. október 11., 18:53; Megválaszolva: 2010. október 13., 08:09

        Tudjon meg többet: ujjduzzanat
      • Kérdések és válaszok a témakörben: