• Keresztszalag szakadás műtét kell?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Labdarúgás közben a térdem megsérült.MRI vizsgálat elvégzése után ezt az eredményt kaptam:az LCA csaknem teljes szakadása látható,a szalag helyén csak egy-két rost halad normális lefutásnak megfelelően.Az LCP megtartott.Az ízületben ill. bursa suprapatellarisban kifejezett folyadék szaporulat van.A medialis meniscus hátsó szarván és pars intermediusán szakadás látszik.A lateralis meniscus elülső szarván kicsi lap szerinti szakadás látszik.Az eminentiák kihegyezettek.Medialis femur-,valamint tibia condyluson kp. fokú chondromalacia is megfigyelhető.Az LMC szakadása látszik. Erre a kezelőorvosom 3 hét térdrögzítő használatát javasolta,mert hogy nem biztos hogy meg kell műteni.Ön mit javasolna,ha továbbra is sportolni szeretnék?Köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a térdsérülés témában

        Vizsgálat nélkül és az MRI felvételek ismerete nélkül nehéz megfelelő választ adni, de az alapján amit leírtak, mindenképpen műtétet javasolnék (arthroscopia), mert a szakadt részleteket el kell távolítani, nehogy egyéb sérülést okozzon a porcfelszínen. A keresztszalag pótlásának kérdése már elgondolkodtató. Megfelelően megerősített combizomzattal és stabil térddel lehet sportolni. Ha instabilitás áll fönn, akkor célszerű a szalagot pótolni. De ez csak az arthroscopia-át követően lesz esedékes és célszerű!


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. október 09., 13:22; Megválaszolva: 2010. október 11., 15:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: