• Sacroileitis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! Évtizedek óta fennálló, és egyre rosszabbodó panaszaim miatt kivizsgáltak. Reumatológián a következő diagnózisokat állapították meg: sacroileitis,arthrosis,sclerosis,egyéb spondylosis,arthropachiás psoriasis, /M07.0-M07.3*, M09.0* / spondylolisthesis L.V.Bouchard arthrosis, ezenkívűl: purin-anyagcserezavar, lipémia, 30.éve diagnosztizált diabétesz,amit 11.éve inzulinnal kezelnek.. Mivel még aktív dolgozó vagyok, szeretném tudni, milyen "élet-kilátásaim" vannak?!/még 6.év múlva mehetnék csak nyugdíjba.../ Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a sacroileitis témában

        Tisztelt Kérdező! Sajnos többféle rizikófaktorral rendelkezik a szív- és érrendszeri betegségeket illetően. Sokminden múlik azonban Önön is, meg a kezelőorvosokon, hogy ezeket a betegségeket sikerül-e egyensúlyban tartani a megfelelő életmóddal, illetve gyógyszerekkel. Fontos a diéta, ha túlsúlya is van, illetve a cukorbetegnek ajánlott diéta pontos betartása, valamint a purinszegény diéta. A testmozgásnak is óriási szerepe van a megfelelő anyagcsere-egyensúly fenntartásában, kevesebb lesz az inzulinigény is.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. október 08., 10:52; Megválaszolva: 2010. október 13., 08:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: