• Mellkasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A következő problémámban kérném a segítségét. Tavaly év elején tapasztaltam, hogy elég gyakran, szúrkáló illetve tompa fájdalmat érzek a mellkasomban, egyszer a jobb másszor a bal oldalon, illetve több esetben a felkaromban is (hónalj közelében), nyugalmi állapotban is jelentkezik. Ez tavaly év vége felé elmúlt majd ez év elején ismét előjött. Eddig cigarettáztam (napi 2-3 szál), most már ezt is abbahagytam. Én úgy vettem észre, hogy cigarettázás után ez felerősödött, viszont most, hogy abbahagytam nem múlt el, tompán még előjön. Emiatt a legrosszabbra gondolván elmentem tüdőszűrésre, viszont az eredménye nem mutatott semmi problémát (bár utánaolvasva, a hatékonysága nem a legjobb). Mit javasolna, milyen szakemberhez forduljak, illetve milyen vizsgálatok lennének még szükségesek? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Panaszai valószínűleg mozgásszervi vagy mellhártya eredetűek, de a biztonság kedvéért javasolt teljeskörű fizikális vizsgálat. Háziorvosát keresse fel elsőként, ő néhány alapvizsgálat után eldönti, hogy szükséges-e további kivizsgálás.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. október 06., 10:55; Megválaszolva: 2010. október 11., 09:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: