• RTG LELET

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        RTG LELET Nyaki gerinc, kétirányú, Háti gerinc, kétirányú felvétel, Lumbalis gerinc, kétirányú felvétel Lelet: C.V.-VI. rés dorsalisan és VI.-VII. rés dorsalisan kb. felére beszűkült. Ventralis peremek kiajkasodtak. Nyaki borda nem látható. Háti gerincen kóros nem észlelhető. L gerincen az iv.rések megtartottak. Ventralisan peremek kihegyezettek. Sacro-iliacalis rések betekinthetők. Ez a lelet 2010.09.22-én készült. A korábbi leleteim: L-S. gerinc 2 ir. felvétele: Enyhe ívű jobbra konvex scoliosos és kiegyenesedett lordosis látható. Az I-IV-ig a csigolyatestek kissé ventral felé keskenyednek, egymásfelé néző zárólemezeiken kis SCHmorl hernia van. A porcrések megtartottak. Az S.I. hátsó íve tökéletlenül záródott. Ez a lelet 1999.03.31-én készült. Kétirányú ágyéki gerinc felvétel: A felső szakaszon lapos ívű kyphosis, az alsón kisfokú lordosis. Az L.I.-II.-III. corpusai enyhén biconcavak. AZ S.I.íve nem záródott. Ez a lelet 1993.04.27-én készült. Kétirányú nyaki erinc felvétel: Az alsó szakaszon a lordosis kiegyenesedett. A C.II-III. és VI-VII. közötti intervert. rések szűkebbek. A zárólemezek megtartottak. Az izületi rések betekinthetők. Ez a lelet 1993.06.23-án készült. A kérdésem az lenne, hogy ez a lelet mit jelent, és hogyan lehet kezelni? Én 35 éves 4 gyermekes édesanya vagyok. Köszönettel: karakas01

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! A leletek alapján van egy fejlődési variáns a keresztcsonton, miszreitn a hátsó ív nem záródott teljesen, illetve inkább gerincferdülés van. Legjobb a gerinctorna volna, illetve ha van lehetősége, akkor fizioterápiára eljárni.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. szeptember 29., 17:26; Megválaszolva: 2010. október 01., 18:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: