• Bokatörés utáni fontos kérdések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2010,08,14-én Dg Fract.mall. lat.l.s.sine disloc.typ.Webwr C diagnostizálták a th az volt,hogy 6 héti fekvőgipszet kaptam azt tegnap levették lábamon most semmi nincs ellenben még tilos terhelnem 16 nap múlva kontrollra hívott a kezelőorvos. Úgy érzem ez túlzás nem terhelhetem addig a lábam egyáltalán -na nem mintha rátudnék állni kb 1/3ára lefogyott és olyan mint ha nem is az én lában lenne.Tornát lehetne-e azt hogy és mit és mennyire erősen ... 45.Zibor 3500 kaptam -eddig úgy volt .hogy addig kell míg nem állok rá -tegnap azt mondta már nem kell kapnom (nem mintha az olyan jó lenne ,de most kell vagy nem ??!!)

        WEBBeteg szakértő válasza a bokatörés témában

        A bokatörések kezelése csak alapvonalaiban egységes az országban. Nálunk 3 hét fekvő gipsz után járógipszet helyezünk fel még 3 hétre, hogy az Ön által említett izomsorvadást elkerüljük, illetve azzal, hogy járkáltatjuk a beteget a gyógyulás is gyorsabb. A trombózis elleni védelmet (Zibor) mi a gipszrögzítés időtartama + 1 hét adjuk, és a gipszlevétel után engedjük a terhelést fokozatosan. Azt tudnám Önnek javasolni a dokumentáció és a röntgen ismeretének hiányában, hogy terhelni még nem terhelje, de ha tud kezdjen el úszni néhány napig, majd szoba kerékpározni és ezek után fokozatosan kezdje el terhelni előbb lábsúllyal, majd fél és végül teljes terheléssel.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. szeptember 28., 10:11; Megválaszolva: 2010. szeptember 29., 12:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: