• Izületi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! 30éves nő vagyok,160cm.magas és jelenleg70kg.Tudom ez túlsúlynak számít!Ezek a kilók pár év alatt jöttek fel lassan.Elötte sportoló voltam,rendszeresen mozogtam stb. Régen soha nem volt semmi bajom,de mostanában azt vettem észre hogy sokszor majd leszakadnak a karjaim(pontosan a felkarom)meg a két vádlim is,annyira fájni szoktakde van hogy mindenem(és így alig bírok megmozdulni)Érzem hogy be van állva sok izmom,és sok mindenem is ropogni szokott!gondolom,mert nem edzek már!Semmi elváltozás nincs rajtuk,csak a fájdalom.Minden nap biciklivel járok dolgozni,és kezdetben azt hittem bíztos ízomláz,de ennyi idő után nem hiszem hogy az lenne!Nap mint nap egésznap mozgok,és estére mire haza érerk nincs kedvem már edzeni,a fáradtságtól,pedig muszály lenne mert szeretnék vissza fogyni!Mitől lehet ez a fáradtság?Minden normális nálam amúgy testileg,talán a sport múltam miatt,és az hogy nem dohányzom,nem iszom,stb!!!Lehet most kezdenek előjönni a bajok,ha nem változtatok??Táplálkozás szempontjában,pedig nem eszem magam "degeszre" próbálok változatosan és egészségesen enni,bár néha van amikor csak a gyors ételhez fordulok,de ez nem rendszeres. Még szedek antidepresszánst,minimálisan a gyógyuló félben lévő pánikbetegségemre. Pár napja meg azt vettem észre,hogy a bal mellem fölött és oldalt valamint a vállam és néha a hátam is nagyon szokott szorítani,de nem tudom,hogy csak a pánikos dolog miatt van-e vagy sem?!Mert már rég óta van,tahikardiás érzésem,nem rendszeresen. Már rég szerettem volna elmenni kivizsgáltatni magam mert van a családba mint két ágról szívbeteg,de a körzetink nem küldött el,azt mondván még fiatal vagyok a szívbetegségre,már kétszer is próbáltam beutalót kérni de nem adott!:( Meg még egy problámám van amit színtén a kedves körzetink azt mondta ő nem lát semmit...a jobb oldali mandulám lejebb van mint a másik,és fölötte egy lyuk van,mintha egy csatorna nyitva lenne,ha nem vagyok megfázva nem annyira zavar,de ha beteg vagyok akkor igen,és talán rossz lehelletet is okozhat??? Szóval tudnának nekem tanácsot adni hova menjek tovább ha kell kivizsgálásra??Illetve ha lehet milyen vitamint szedjek erre az izületi fájdalomra?Vagy egyáltalán mit tegyek??! Nagyon szépen köszönöm előre is a kedvességüket!!!!! A.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! A mandulájával kapcsolatban az a kis lyuk, amit lát, lehet egy normál variáns, egy kisebb vak tasak, de érdemes lenne fül-orr-gégészeten megmutatni. Az ízületi- vagy izomfájdalmak lehetnek többféle eredetűek. Lehet a magasabb testsúly miatt a fokozott terhelés, mozgásszegény életmód miatt, lehet a depressziós állapot miatt, de lehet súlyosabb betegség, akár autoimmun betegség, pl. izomgyulladás következménye. így legalább egy laborvizsgálatot, és egy reumatológiai szakorvosi vizsgálatot kellene végezi.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. szeptember 20., 20:07; Megválaszolva: 2010. szeptember 26., 19:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: