• Csigolya elcsúszás és meszesedés mi segítene

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! Elviselhetetlen derékfájdalmam van, járni is csak max. fél órát tudok folyamatosan. Rtg. leletem ezt tartalmazza, amit nagyon szeretném ha elmagyarázná, hogy mivel jár ez a betegség, vagy mi a gyógymódja. A háti kyphosis és a lumbalis lordosis, valamint a sacrum dőlése fokozott. Az L IV. csigolya az L V. csigolyán kb. 9 mm-el előrecsúszott. A csontstruktúra diffúzan mészszegény, de a csigolyatestek magassága jól megtartott. csontdecstructio nem látható. A ventralis csigolyaperemeken, valamint a kp. háti szakaszon a jobb oldali, az alsó háti és a felső lumbalis szakaszon a bal oldali, az L IV. csigolyán mko.-i felső laterális peremeken meszes osteophyták figyelhetők meg. Az intervertebralis rések megtartottak. Vél.: Osteoporosis et. spondylosis dorsolumbalis Spondylolisthesis l IV.-V. Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! A leglényegesebb eltérés, hogy jelnetős mértékű elcsúszás van a IV-es és V-ös ágyéki csigolyák között. Ezen kívül meszes felrakódások (osteophytak) is vannak. A panaszait elsősorban a csigolyák közötti elcsúszás miatt a porckorong nyomódása, gerinccsatorna szűkülete okozhatja. Javasolt rendszeres gyógytorna, fűző használata, fizioterápia.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. szeptember 14., 15:36; Megválaszolva: 2010. szeptember 20., 21:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: