• Izomszakadás a bal vállba

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur/nő A bal válamba a reumatológus UH.alapján izomszakadást állapitott meg. Gyógytornára 10 alkalom és elektromos kezelésre küldött, valamint MeloxEP 15 mg gyógyszert l dobzozzal ettem meg. A gyógytornát befejeztem, az elektromos kezelést abba kellett hagynom mert a Reumon géltől és a Diclac krémtől nagyon csunya kiütések lettek az egész bal karomon.A gyógytorna annyit segitett,hogy 3/4 részben feltudom emelni a karomat, de hátravinni nagy fájdalmakkal csak nagyon kicsit tudom.Most már csak itthon kell tornáznom.Kérdésem az, hogy mikor mulik el a fájdalom és Ön mit javasol, mit tegyek még hogy a karomat fájdalom nélkül tudjam hassználni. Üdvözlettel és köszönettel várom válaszát.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a izomszakadás témában

        Vizsgálat nélkül illetve az UH eredmény ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Fontos lenne tudni, hogy melyik izom szakadt el, illetve melyik részén az izomnak jött létre a sérülés. Ezen kivül ismerni kellene a sérüléskor meglévő és az azóta kialakult vállfunkciót pontosan. Feltehetően részleges izomszakadása lehetett, mert ha teljes lett volna (bár nem minden izom esetében), akkor műtétet kellett volna ajánlani. Az Ön által leírt jelenlegi funkciókból arra lehet következtetni, hogy a deltaizomban és a supraspinatus izmokban lehetett a szakadás. A javulás kimenetele a már említett okoktól függ. Az eddigi tendencia alapján várható még javulás, de a mértéke vizsgálat nélkül nem megítélhető. Azt javaslom keressen fel egy baleseti sebészeti, vagy ha a szakadás kopás és nem baleset miatt jött létre, akkor egy ortopédiai szakrendelést, ahol pontosabb választ fognak adni Önnek! Addig is folytassa az otthoni törnát és nem szteroid gyulladáscsökkentőket szedjen, ha nem okoznak gyomorpanaszt!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. szeptember 03., 15:55; Megválaszolva: 2010. szeptember 07., 23:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: