• Sarokcsont törés után nem tud járni, mit tegyünk?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesanyámnak 2,5 hónapja eltört a sarokcsontja. 1 hónap után levették a gipszet, utána fáslizni kellett a lábát és lábujjával a mérleg mutatóját kellett kibillentenie. Azóta semmi változás nem történt, 2 hetente kell visszajárnia a sebészetre, legközelebb 2 hét múlva kell jelentkeznie, most már egy bottal kellene közlekednie. Gyógytorna még szóba sem került. Mit tanácsol mit csináljunk, mert nem igazán tud járni. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a sarokcsont témában

        Vizsgálat és a röntgen ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A mi gyakorlatunkban ha nem operáljuk a sarokcsont törést, akkor rövid ideig gipszelünk, majd egy speciális kengyellel folytatjuk a tehermentesítés, ami lehetővé teszi, hogy az izmok és a szalagok ne sorvadjanak, zsugorodjanak. Ez a tartós gipszrögzítés esetén óhatatlanul bekövetkeznek. Amíg a teljes gyógyulás nem következik be (ez akár 10-12 hét is lehet), addig csak az otthoni tornát szoktuk javasolni, illetve a fokozatos terhelést. Ha ez nem eredményez javulást, akkor szoktuk gyógytornász segítségét igénybe venni. Javaslom az otthoni tornáztatást, úszást, szobabiciklizést, ha fájdalmai vannak valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő szedését, amit háziorvosa is fel tud írni. A következő kontroll alkalmával jelezze problémáit kezelőorvosának!


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. augusztus 26., 00:41; Megválaszolva: 2010. augusztus 26., 19:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: