• Gerinc

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Férfi! A férjem gerincén kb. a háta közepén nemrégen egy kis dudorodást vett észre, amit ki is lehet tapintani, és nyomásra érzékeny. Egyébként a háta sokszor fáj, főleg hosszan tartó állás után. A reumatológus szakorvos röntgen felvételt kért, aminek az eredményét leírom.:A lumbalis lordosis megtartott.A porcrések nem szűkebbek.L-csigolyák peremein apró osteophyták vannak.A csípőizületi rések norm.tágak, a vásatetők kissé scleroticusak. Szeretném tudni milyen betegséget mutat ez az eredmény és mit lehet tenni hogy helyrejöjjön a férjem,és megszűnjön a hátfájása. Köszönettel

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! A gerinc rtg-en meszes felrakódások vannak. a dudor nem tudom, hogy melyik részen tapintható, illetve mennyire kemény tapintatú. Az lehet bőr alatti zsírcsomó, lipoma is. Mutassa meg háziorvosának ezt a csomót, és ő eldönti, hogy szükséges-e továbblépni.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. augusztus 24., 17:48; Megválaszolva: 2010. augusztus 29., 17:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: