• Második MRI

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Április óta járok orvostól -orvosig,de a problémám nem oldódik meg.Egy júniusi MRI szerint nincs "hernia",csak kopás,meszesedés stb.Azóta az összes fizikoterápia,vízi torna,súlyfürdő,injekció,száraz torna kezelésen részt vettem.Mivel panaszaim nem múltak,újabb MRI-t készíttettem.A vélemény:Közepes fokú degeneratív elváltozások.Th12/L1 körkörös hernia.L1/L2 bal oldali paramedialis hernia.A leletekkel a jövő héten megyek vissza beutaló orvosomhoz.Továbbra sem tudok normálisan előre hajolni,olykor zsibbad és "könnyű" a lábam,sokáig nem tudok ülni.Két hónapos mindenféle kezelés után mégis csak van sérvem?A fentiek alapján a műtét elkerülhető?Ha igen,mi a terápia? Köszönettel várom válaszát.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a gerincsérv témában

        Tisztelt Kérdező! Ez alapján a leírás alapján sérv van 2 helyen is. A műtét csak akkor indokolt, ha semmilyen fájdalomcsillapító kezelés nem elég hatékony, illetve olyan neurológiai eltérések vannak, mely az ideggyök nyomására utal. Reflexkiesés, vagy érzészavar, vagy vegetatív beidegzési zavar, pl. vizelettartási nehezítettség.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. augusztus 23., 11:38; Megválaszolva: 2010. augusztus 28., 20:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: