• Részleges bokaszalag szakadásom lehet nem megfelelően kezelték?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktonő/úr! Nem a teljesen szalagszakadás gyógyitása felől szeretnék érdeklődni de kérdésem ehhez szorosan kapcsolódik.Másfél hónapja szenvedtem focimeccs közben részleges bokaszalagszakadást,másnap bevittek kórházba s annak rendje és módja szerint be is gipszelték majd járógipszre cserélték. Az edzőm is az csapattársaim ezt alig akarták elhinni mert szerintük az orvosok nem helyesen jártak el hiszen" így elsorvad az izom,teljesen fölösleges ez a gyógymód és rögzítővel meg lehetett volna oldani 2 hét után már a játékot". Én ezt követően teljesen összezavarodtam,mert az mondták valaki ezt jobban meg tudja csinálni( egy fehérvári orvosról van szó) és leakarták vetetni a gipszet.Mondanom sem kell még mindig sajog néha a lábam ,de értetlenül állok az eset előtt mert ezek szerint sportolók ezreit küldik vissza sérülten a "harctérre".Nagyon kérném hogy ossza meg velem véleményét erről az esetről hiszen a klubbnál már szinte kiközösítettek ez miatt az esett folytán. Előre is nagyon köszönök bármiféle segítséget!

        WEBBeteg szakértő válasza a bokasérülés témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. A mi gyakorlatunkban a részleges bokaszalag szakadást bokarögzítővel szoktuk kezelni. 4-6 hétig kell viselni a rögzítőt. Az első héten fekvés, 2-3 héten részleges terhelés, 4. héttől fokozatosan elérve teljes terhelés. Közben jegelés, borogatás. A sportot általában 3 hónap után szoktuk javasolni, de azt is fáslival, vagy gumirögzítővel.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. augusztus 19., 23:05; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 11:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: