• Keresztszalag műtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        már 16 éves korom óta focizok, bár egy ideje már csak hobbi szinten.2009 tavaszán elszakadt az első keresztszalagom (teljes szakadás), októberben műtöttek. gyógytornára eljártam, fokozatosan erősítetttem a combizmomat futással és biciklizéssel, lassan beálltam fociedzéseken is, de akármit csinálok, a fájdalom mindig előjön,pedig a műtét óta sok idő eltelt... ennek a műtéti beavatkozás az oka vagy valami más? (porckopás, gyulladás, ilyesmi)...mi a teendő? hagyja abba a sportot, vagy van még esélyem a játékra?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a Térdfájás témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Ha csak szalagszakadás volt, és a műtét jól sikerült, már nem kellene, hogy panasza legyen. feltehetően egyéb sérülés is volt a térdében. erről viszont a kezelőorvosa tudna nyilatkozni, hisz a műtét során látta a térdét belülről, és ez alapján megfelelő kezelést is tud indítani. Azt javaslom keresse fel Őt és beszélje meg vele a problémát. A háttérben egyébként mind a porckopás, mind a gyulladás egyaránt állhat, ahogy arra levelében rákérdezett. Addig is, míg időpontot kap az orvosához valamilyen porcerősítőt, illetve nem szteroid gyulladáscsökkentőt szedhetne.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. augusztus 17., 21:36; Megválaszolva: 2010. augusztus 18., 23:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: